A gyenge gyomor többé nem akadálya az egzotikus gasztro kalandoknak!

Sokszor a fejemhez vágták már, hogy minek eszem annyit, ha egyszer nem bírja a gyomrom. A válaszom ilyenkor nagyon egyszerű: egy kis hasfájásért cserébe bármikor szívesen kényeztetem magam nehéz finomságokkal. Ilyenkor általában teljesen bolondnak néznek az emberek, de már megszoktam, hogy a nagytöbbség ezt nem értheti. Hiszen nagyon nehéz úgy az élet, ha imádod azokat az ételeket, amiket a gyomrod viszont nem bír el. Ilyenkor választanod kell, hogy mi a fontosabb, és bár az emberek nagy többsége az emésztőrendszere védelmének érdekében a mellőzés és a megvonás mellett döntene, én nem tudom ezt tenni.

Nem is olyan régiben, az egyik ismerősöm és a kedves barátnője áthívtak magukhoz vacsorázni. Mivel a lány indiai, és a gyerekkori barátom pedig emlékezett arra, hogy mennyire szeretem a fűszeres ételeket, ezért úgy gondolták, hogy meglepnek egy kis hagyományos indiai menüsorral. Az fel sem merült bennük, hogy esetlegesen nem bírom ezeket az ételeket, így egyáltalán nem közelítettek az európaiasított indiai kialakításhoz, hanem minden maradt autentikus, ahogy a lány az édesanyjától tanulta.

Már amikor beléptem a lakásukba, akkor elvarázsoltak az illatok. Rögtön az futott át a fejemen, hogy de jó lesz ezzel a sok finomságból eltelíteni a gyomromat. Más egyből arra gondolt volna, hogy az egész éjszakát kellemetlen puffadások, hasi görcsök és rettenetes fájdalmak teszik majd egy ilyen vacsora elköltése után pokolivá, de ez eszembe sem jutott. Egészen pontosan csak akkor jutott eszembe, amikor már késő volt megállni a mértéktelen fogyasztás határán. Addig nem is mertem a barátaimnak megemlíteni, hogy az ilyen, nem éppen kímélő menüsor könnyedén tönkreteszi az életemet az elkövetkezendő 24 órára.

De amint szóvá tettem, a barátom egyből a segítségemre sietett. A házi kis gyógyszeres dobozukból elővett egy levél Drotaverin-t és a kezembe nyomta. Elmesélte, hogy az elején ő sem mindig bírta megemészteni a kedvese főztjét, időnként a túl sok fűszer és idegen alapanyag gyomorgörcsöt okozott neki. aztán megismerkedett a Drotaverin-nel és búcsút is inthetett a fájdalomnak. Próbáltam a tudtára adni, hogy nem igazán hiszek a mesterségesen előállított készítmények erejében, de aztán meggyőzött arról, hogy valóban a Drotaverin jelentheti az egyetlen megoldást az akkor épp aktuális problémámra.

És lássatok csodát, valóban megszűntette a hasi görcseimet, sőt a neten utánanéztem a betegtájékoztatójának és örömmel láttam, hogy nagyon sok más féle problémára is hasznos megoldás a Drotaverin. Nem csak a hasi görcsökre, de a görcsös fejfájásra, vagy akár a nőgyógyászati hasi görcsök esetén is kiválóan alkalmazható a készítmény. Szerencsére kapható vén nélkül is, illetve nem minősül olyan erős gyógyszernek, hogy bármilyen orvostól érdeklődnöm kéne a használata ajánlása miatt.

Most már én is átvettem a barátaim szokását, és mindig tartok otthon legalább egy levél Drotaverint. Ajánlom szívesen azok figyelmébe, akik hozzám hasonlóan szeretnek mindenféle ínyencséget megkóstolni, de félnek a fájdalmas következményektől.