Gasztronómiai kalandok után olcsó konyhabútor?

Párom megrögzött vegetáriánus, amit az én szervezetem nagyon nehezen vesz be. Pontosabban inkább a kapcsolatunk elején voltam ezzel így, azóta megismertem a húsmentes élet pozitív oldalát is. Fontos volt számomra az, hogy megértsem, miért döntött az effajta táplálkozás mellett, így igyekeztem minden olyan program irányába nyitott lenni, ami tágíthatja ezen ismereteimet.

Az egyik közösségi oldalon belebotlottam egy vegetáriánus gasztro fesztivál hirdetésébe, és rögtön meggyőztem a kedvesemet, hogy legalább az egyik napon látogassunk el erre az eseményre. Szerencsére nem kellett sokáig győzködnöm, nyitott ő is az ilyesféle ismeretszerzésre és kikapcsolódásra.

Útközben elmesélte, hogy egyszer egy legénybúcsún ismerkedett meg az azóta kedvenc ételével a szejtánnal. Korábban már ettünk együtt ilyen fajta húspótló ételt, de sajnos az nem volt a vegán világ remekművei közé sorolható műalkotás, így én igyekeztem róla teljesen megfeledkezni. A szívet melengető történet alapján viszont újra kedvet kaptam, hogy megkóstoljam más étterem által előállítva is, így eldöntöttük, hogy mindenképpen vegetáriánus hamburgert keresünk szejtán pogácsával.

Nem volt egyszerű dolgunk, mert rengeteg étterem az étlapjára tűzte már ezt a menüt, de tudtuk, hogy ez a pogácsa nagyon kényes téma, így a leglehetetlenebb szempontok alapján igyekeztünk szortírozni. Végül egy igen kellemes kis vacsorát költhetünk el a fesztiválon, minek hatására új terveket kezdtünk szövögetni a közös jövőnket illetően.

Kitaláltuk, hogy betörünk a hazai vegán streetfood piacra, és a szejánt olyan magasságokig tökéletesítjük, hogy minden vegetáriánus és vegán imádni fog hozzánk járni. A párom nekilátott a próbálkozásnak, én pedig a háttér munkálatok szervezésének. Szerettünk volna egy már kialakított munkaállomással felszerelt lakókocsi vásárolni, melynek látványkonyhája csak úgy vonzotta volna az éhes hippiket, de sajnos olyan árakon mozognak, amit egyelőre nem engedhetünk meg magunknak.

Megpróbáltam összeállítani egy költségvetést, hogy mennyivel jönnénk ki olcsóbban, ha magunk készítenénk el egy kiszuperált lakókocsiból az éttermünket. A berendezéseket hamar sikerült kiválasztanom, hiszen lehetetlenül olcsó konyhabútorokat találtam a neten. Minden más viszont annyira drágának bizonyult, hogy sajnos a projektünket egyelőre még pihentetjük addig, amíg megszerezzük a vállalkozáshoz szükséges önerőt.