A gyurma is néha adhat jó ötleteket

Van olyan, amikor a gyerekektől tanulunk, és nem a gyerekeke tanulnak tőlünk. A gyerekek néha a legegyszerűbb kis cselekedeteikkel is tudnak jó ötleteket adni. Mostanában szeretek kísérletezni a konyhában egy más módon, nem csak főzök, hanem sütök is. Az interneten rengeteg jó videót láttam színopompás süteményekről, amiket el is készítek gyakran.

Sokszor vigyázok a testvérem gyerekére, aki most éppen nagy gyurma-lázban szenved. Nem gyurmázott sokat, hiszen eddig túl kicsi volt, félő volt, hogy megenné őket. Amíg én a konyhában sütöttem egy tortát, addig ő úgy döntött, hogy a frissen vásárolt gyurma készletét felhasználva, velem együtt fog “sütni”. Csak ő gyurmából, gyurma süteményeket.

Éppen a krémmel, a díszítéssel szenvedtem. Nem szeretek krémeket kenni, valahogy nekem sosem lesznek olyan szépek a virágok, a formák, amiket persze mindenki krémből csinál, el is rontottam az egészet, amivel csak az volt a probléma, hogy másnap reggelre kellett volna a torta, hiszen egy születésnapi zsúrra voltunk hivatalosak. Teljesen magamba zuhantam, hogy a tortája így fog kinézni, ilyen kis csúnyán, elrontott díszítéssel. Éppen ezt panaszoltam a barátnőmnek telefonon, mikor az unokahúgom a konyhába jött, és a kissé félresikerült tortát vizsgálta.
– Miért nem takarod le gyurmával? – kérdezte értetlenül. nekem eszembe sem jutott ez az egyszerű ötlet. Persze, nem gyurmával akartam lefedni az elrontott díszítést, a furcsán álló, kissé folyós krémet, hanem fondanttal. Ugyanolyan állagú, mint a gyurma, nekem mégsem jutott eszembe, hanem az unokahúgom vezetett rá a nagy megoldásra. El is szaladtunk a boltba, és megvettem a kellő mennyiségű fondantot, és azzal befedtük a tortát, majd az unokahúgom segítségével virágokat készítettünk rá. Így végül megmentettük a tortát.

Ezért cserébe úgy döntöttem, hogy egy újabb gyurma készletet fogok venni neki jutalmul, amiért megmentette az estét. Nem sűrűn szoktam játékokat vásárolni, szóval segítségül hívtam az internetet. El sem tudtam képzelni, hogy ennyi fajta gyurmaszett létezik. Azt hittem, hogy ezek csak úgy simán, csomagban vannak és kész, de nem. Meg is találtam a megfelelőt a jatekwebshop.hu oldalon. Nem tudtam, hogy létezik például cukrász szett! Mivel most ő is és én is nagyon benne vagyunk a cukrászkodásban, ez volt a legjobb ötletem, és örült is neki.

Nagyon hamar, egyszerűen meg tudtam venni a kis cukrász szettjét. A gyurma kategóriában kellett egy kicsit kutakodnom, de nem igényelt különösebben sok időt, és nagyon hamar meg is érkezett.

A gyurma egyébként nagyon jó választás, mert ennél kreatívabb játék szerintem nem is létezik. A gyurma csak egy darab massza, és ebből kell alkotnia valami felismerhetőt, bármit, amit akar. Igaz, a cukrász szett ennél egy kicsit komolyabb, ehhez járnak kinyomók, szaggatók, egyéb kellékek is. amelyekkel varázslatos gyurma süteményeket varázsolhat az unokahúgom. Legközelebb is innen fogok neki gyurmát vásárolni, nagyon sokat sikerült találnom, és egyszerű a vásárlás is, ráadásul megbízhatóak, hamar megkaptam a cukrász készletet.