A fel-felbukkanó férfi bőr válltáska

A férjem egyik nagy szenvedélye a főzés. A munkahelyén nemrég rendeztek családi napot, ahol főzőversenyre is lehetett nevezni. A férjem habozás nélkül állt elébe a megmérettetésnek. Sertéspörköltet kellett főzni bográcsban. A férjem lelkesedését fokozta, hogy a főnyeremény egy férfi bőr válltáska volt, ami nagyon elnyerte a tetszését.

Mivel a versenyre csapatban is lehetett nevezni, ketten írtuk fel magunkat csapatként a versenyzők listájára. A hozzávalók szerencsére adottak voltak a helyszínen, nekünk csak felszeletelni, ízesíteni és megfőzni kellett azokat. Köretként főtt krumplit készítettünk.

Apait-anyait beleadtunk az étel elkészítésébe, a lehető legjobb ízléssel igyekeztünk megfűszerezni a húst. Közben mellettünk sorversenyek zajlottak, amiken a gyerekeink, akik szintén velünk tartottak a rendezvényre, vidáman vettek részt. Néha odajöttek hozzánk ellenőrizni, hogy minden jól megy-e, de az igazi szándékuk egy-két finom falat elcsenése volt.

Amikor minden versenyző elkészült a remekművel, a zsűri végigjárt a bográcsokon és végigkóstolta a különböző módon elkészített pörkölteket.

Az eredményhirdetésig még elvittük a gyerekeket lovagolni, majd a zsűri összecsődítette a főzőket. Mi a férjemmel az igen előkelő második helyen végeztünk, ami azonban azt jelentette, hogy a férjemnek le kellett mondania a bőr válltáskáról.

Ez nekem azonban pont kapóra jött, mert egészen addig semmi ötletem nem volt, mivel lephetném meg jövő hónapban szülinapja alkalmából. Este beírtam a keresőbe a ’férfi bőr válltáska’ kulcsszavakat, majd a találatok között kiválasztottam egy szimpatikus oldalt. Ez a bagbox.hu nevű honlap volt. Számos gyönyörű táska közül lehetett válogatni.

Egyből kiszúrta a szemem egy ’újdonság’ feliratú, ráadásul akciós táska. Nemcsak emiatt keltette fel a figyelmemet ez a Maxmoda márkájú oldaltáska, hanem az elegáns külleme és a selyemfényű, sötétbarna bőr anyaga. Ez a szemrevaló férfi bőr válltáska két nagy belső rekeszt és egy mágneszáras első zsebet tartalmaz. A hátulján van még egy kisebb cipzáras zseb.

Kisvártatva meg is rendeltem a táskát, amit ingyenesen szállítanak házhoz. Nagyon boldog voltam, hogy megnyugodhatok a férjem szülinapi ajándéka felől.

Egy héttel a születésnapja előtt részt vettünk a szülőfalumban megrendezett falunapon. Vettünk tombolát, mert nagyon értékes nyereményekre lehetett szert tenni. Amikor odamentünk a standhoz, hogy megnézegessük az ajándéktárgyakat, a férjem boldogan kiáltott fel: egy bőr válltáskát is lehet nyerni! Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, zavaromban csak motyogva válaszoltam egy „de jó”-t. Gyorsan tennem kellett valamit, hogy a férjem ne nyerhesse meg a táskát. Így amikor elment a mosdóba, gyorsan odafutottam a tombolaszervező hölgyhöz és elmeséltem neki az egész sztorit. Megígérte, hogy a táskánál semmiképp nem a férjem tomboláját fogja húzni.

Amikor elérkezett a bőrtáska kisorsolása, a férjem szomorúan vette tudomásul, hogy megint nem nyerte meg hőn óhajtott kiegészítőjét. Ezután közölte velem, hogy inkább végleg lemond a táskáról, valószínűleg nincs is rá szüksége. Kicsit megdöbbentem a kijelentésén, de magamban kuncogtam, hogy majd csak megváltozik a véleménye, ha kibontja az ajándékát.

Elérkezett a várva várt születésnap, a táskát gondosan becsomagoltam. Összegyűlt a család, hogy ünnepeljünk. Amikor átadtam az ajándékot, nagy izgalommal vártam a reakciót. A férjem nagyon megörült a szép táska láttán, és bevallotta, hogy még a történtek után sem számított erre az ajándékra. Így tehát minden a lehető legjobban sült el és boldogan töltöttük együtt a családdal a délutánt. Ráadásul teljes mértékben meg volt elégedve a táskával, nem is kellett visszaküldeni. Van náluk egy olyan opció, hogy x összeg felett vissza tudod küldeni a táskát, ha nem tetszik a színe vagy nem jó a mérete, de szerencsére minden rendbe volt.